Jytte Hollender på Facebook Jytte Hollender på LinkedIn Jytte Hollender på Twitter Tilmelding til rss feed for Jytte Hollenders blog

Kvinders forventninger til løn

23/3 2010 | Kvinder og økonomi | 1 kommentar »

Måske bliver kvinders forhold til penge og lønforventninger lagt allerede i barndommen. En ny undersøgelse fra SFI viser, at der allerede fra barndommen er forskel på “timelønnen”.  Piger og drenge får lige meget i lommepenge, men pigerne skal arbejde langt mere for pengene end drengene.

Der er andre interessante emner i undersøgelsen:

“Der er markant flere drenge end piger, som sjældent eller aldrig laver mad sammen med moderen, ligesom der er markant flere piger, som flere gange om ugen er med til madlavningen. Samme mønster viser sig ved deltagelsen i huslige gøremål. Markant flere drenge end piger indgår sjældent eller aldrig i huslige gøremål, mens markant flere piger end drenge deltager i huslige gøremål flere gange om ugen.
Det ses således, at når børnene er 7 år gamle, er der allerede en markant forskel på, hvordan børnene inddrages i de traditionelle gøremål for henholdsvis kvinder og mænd. Piger inddrages markant oftere i opgaver, der traditionelt varetages af moderen.”
Undersøgelsen kan gratis downloades her: 7 års børneliv – Velfærd, sundhed og trivsel hos børn født i 1995

Vi fastholder åbenbart stadig vores børn i nogle traditionelle kønsroller.

Så hvordan opdrager du dine børn eller præger dine børnebørn?
1 kommentar til “Kvinders forventninger til løn”

  1. By Annette Klausen on apr 21, 2010 | Reply

    Øv, hvor blev jeg irriteret over at læse dette blog indlæg. Jeg har et kæmpe issue omkring ligestilling, jeg er hende der taler om hvordan vi er nødt til at kigge anderledes på fordelingen af barsler, barnets første sygedage, deltidsstillinger osv. hvis vi vil have ligestilling med alt hvad det indebærer i DK. Og så får jeg lige hamret i hovedet at jeg selv er med til at lave forskel, for hjemme hos os slipper min 17 årige søn for at lave ret meget, hvor min 11 årige datter “forventes” at hjælpe til med mange flere af de huslige gøremål. Se, DET er en erkendelse der gør ondt. Skal jeg hjem og ændre på spillereglerne derhjemme ? Det tror jeg nok 🙂 Når jeg lige kan komme hjem fra USA…! Tak for sparket 😉

Sorry, comments for this entry are closed at this time.