Jytte Hollender på LinkedIn

Kvinder, muskler og energi

26/5 2010 | Kvinder og energi | Kommentarer lukket til Kvinder, muskler og energi

Forleden dag i vores motionscenter, blev jeg igen mindet om mange kvinders foretrukne måde at træne på. Det er oftes på løbebånd og stepmaskiner, jeg ser kvinderne og når de træner styrketræning er det oftest i maskiner og med let vægt og mange gentagelser.

Nogle kvinder er bange for at få store maskuline muskler! Blandt andet sagde min dejlige (og iøvrigt vældig intelligente) niece, Mia for noget tid siden, “Nej, jeg vil ikke styrketræne, for jeg vil ikke have store muskler”.
Til Mia og alle andre kvinder, der tænker sådan, kan jeg fortælle, at kvinder kan slet ikke få så store muskler som mænd (med mindre de tager specielle tilskud) og det er heller ikke sådan, at musklerne fra den ene dag til den anden pludselig vokser til ukendt størrelse 🙂

Jeg træner selvfølgelig kondition, men også styrketræning med tunge vægte og gerne med frivægte. En god rettesnor er at man skal blive forpustet af sin styrketræning – og så skal man naturligvis starte langsomt op.
Og min motivation er:

  • Stærke muskler er med til at forhindre knogleskørhed
  • Styrketræning giver bedre balance og dermed mindre risiko for faldulykker
  • Større muskelmasse giver højere fedtforbrænding 🙂

Og så giver træning generelt mere velvære, energi og overskud.

Hvad gør du for at træne din krop, så du får den energi, du skal bruge til at få det arbejdsliv, du drømmer om?Sorry, comments for this entry are closed at this time.