Jytte Hollender på LinkedIn

Kønsroller i Italien

21/6 2010 | Maskulin og feminin kommunikation | Kommentarer lukket til Kønsroller i Italien

Jeg er netop kommet hjem fra en uges arbejdsferie på vores vingård i Piemonte i Italien. www.lacasavola.com

I løbet af foråret har vi haft håndværkere, som har lagt ny el og VVS ind, de har renoveret lofter og vægge og installeret nyt stort spisekøkken.
Så nu var det klart til at vi kunne gøre rent og rykke ind med møbler og andet inventar.

Jeg blev mindet om nogle kulturforskelle, da vi i torsdags havde inviteret vores gode naboer, Renzo og Christina til middag. Inden vi skulle spise, fik de en rundtur i huset og Christina bemærkede, at det måtte have været hårdt for mig at gøre de to badeværelser så grundigt rene. Hun blev noget forbavset – først da jeg fortalte at var Claes, der havde gjort det badeværelse rent – dernæst da jeg fortalte, at det var mig, der havde haft gang i boremaskinen og boret håndklædeholdere op på væggen – og endnu en gang, da vi kom ned ikøkkenet og det gik op for hende, at det var Anders, der stod for middagen.
Hun er vant til en noget anden arbejdeling i deres hjem 🙂 

Italien er en meget maskulin præget kultur og vore (den danske og svenske) er meget mere feminint orienteret.
Så jeg blev mindet om, at vi jo faktisk er nået temmelig langt her i Danmark – ikke at der ikke er mere at arbejde på, men alligevel!

Selv om det var lange dage med meget arbejde, så havde vi det sjovt og der blev også tid til gode middage og afslapning på terassen:

Aftenudsigt fra terassen

 Sorry, comments for this entry are closed at this time.