Jytte Hollender på Facebook Jytte Hollender på LinkedIn Jytte Hollender på Twitter Tilmelding til rss feed for Jytte Hollenders blog

”Pigedrømme” – lyder det bekendt?

17/3 2010 | Maskulin og feminin kommunikation | 2 kommentarer »

”Få opfyldt din drengedrøm – vind en tur med helikopter” stod der i en annonce på nettet her til morgen. Det fik mig til at tænke, for jeg ville da også gerne vinde en helikopter tur og har drømt om det, siden jeg var barn – og er det så en drengedrøm?

Eller er det en ”pigedrøm” – det er der vist ikke noget, der hedder.
Vi hører altid om drengedrømme, som de store drømme. Men hvad med pigernes drømme? Er de lige så store eller lige så værdifulde?

Vores sprog er fyldt med alle disse ladede udtryk, som kobler sig op mod det ene eller det andet køn. Vi tænker ikke så meget over i det daglige, men det påvirker vores underbevidsthed – og er måske med til at fastholde os i nogle gammeldags roller.

Faktisk drømte jeg i mange år om netop at prøve at flyve i helikopter – en drøm, jeg opfyldte, da jeg i 2001 for første gang fløj i helikopter. Det var en tur rundt om Ayers Rock i Australien sammen med min datter og det var stort!
Så det var en rigtig pigedrøm, der gik i opfyldelse 🙂
2 kommentarer til “”Pigedrømme” – lyder det bekendt?”

  1. By Eva Schiermacher on apr 3, 2010 | Reply

    Har tit tænkt på – og sågar ringet til politiet og forespurgt om – hvad der egentlig menes med drengestreger. Som af og til kan være ganske alvorlige – f.eks dyremishandling. Tror aldrig jeg har hørt at piger bliver undskyldt med, at der bare var tale om pigestreger.

  2. By Jytte Hollender on apr 6, 2010 | Reply

    Ja, det er meget interessant – måske skal vi til at indføre nogle helt nye ord i vores sprog

Sorry, comments for this entry are closed at this time.